Искам басейн! Знаете ли точно какъв?

Сподели

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Развитието на басейните като концепция,  необходимост,  визия,  експлоатация и функционалност, претърпя голяма динамика,  основно чрез  експерименти на всички инвеститори.
Забързани  да изградят  едни от първите комплекси (преди насищането на пазара и  световната финансова кризата) в туризма,  се допуснаха не малко залитания по отношение на критериите,  на които трябва да отговарят басейните.  Затова може да се каже, че България сама извървя пътя си и вече има по-конкретна визия за басейните.  Ние, екипът на Уотър Джи, в стремежа си да допринесем за все по-красиви, ефективни и използващи се басейни, предоставяме на Вашето внимание синтез от въпроси, отговорите на които би трябвало да допринесат за по-коректното параметризиране на желанието Ви.
Пазарът в България до момента е видял какво ли не:  стремеж към грандиозни водни площи,  стремеж към огромни пространства са почивка, басейни с прекалено много придадени функционалности, в повечето случаи ненужни, басейни с много разчупени и причудливи форми, но не и удобни.

Затова трябва да сте наясно какво искате да постигнете с Вашия басейн.
•    Басейн с цел почивка и получаване на слънчев загар.
•    Басейн с развлекателен и атракционен характер.
•    Басейн за плуване
•    Басейн бижу със завладяваща визия.
•    Детски басейн.
•    Басейн за родители с обособени спортни зони.
•    Басейн за почивка и релакс.
•    Басейн с хидромасажен акцент  за бързо възстановяване на мускулатурата.
•    Басейн с цвето и аромотерапия за отмора на душата.
•    Басейни с рехабилитационен характер.
Ако  Вашият басейн трябва да  е съвкупност от гореизброените функционалности, е необходимо да се направи зониране. За целта  се конкретизира големината и формата на околното пространство, уточняват се входове и изходи към басейна, уточнява се денивелация на околното пространство и необходимост от терасиране,  уточняват се възможни формирания на смесени зони (зона за игра на деца на сушата и в басейна, зона за напитки на сушата и в басейна, зона за спортни цели на сушата и в басейна, зона за колективни игри на сушата и в басейна и други). След това се уточнява всяка зона за колко участници е  и с каква площ.  На базата на тези критерии се извършва конкретно зониране.  След това се  взема предвид и архитектурата на околните сгради и площи и се формира конкретна форма  и размери за Вашият басейн.
След това идва ред на специалистите като Уотър Джи в проектиране и изграждане.
Уточнява се вида на филтрацията, възможността за изграждане на задължителни прилежащи помещения.  Конкретизират се необходимите ефекти, атракции и екстри.  Уточнява се степента на автоматика.  Уточняват се задължителните технологични изисквания.  Уточнява се вида и цветовете на облицовката. И накрая се прави корекция на форми и закръгления, съобразени с техническите параметри на облицовката.

Виж още