Нови методи и материали при облицовка на басейни

Сподели

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Иновационна технология във финишните покрития за басейни се явява покритието от модифициран полимер цимент, инертни материали и ситни натурални камъчета или стъклени зрънца с различна големина.

Този зашеметяващ нов начин на покритие на басейни може да се прилага за всякакав тип басейни с изключение на спортните басейни. Завършеният по този начин басейн, е с много по-хубав външен вид и е много по-гладък от басейните, изпълнени на клинкер или стъклокерамика, понеже методът на нанасяне на покритието дава много по-голяма свобода в изпълнението на заоблени форми. Той има и други предимства в сравнение с предшестващите методи по отношение на консистенция, по-ниската порьозност и дълготрайност. Покритието има отлична адхезия, кохезия и ниска пропускливост и се отразява в естествени и изкуствени светлини около басейна. То се предоставя на пазара в превъзходна цветова гама от предпочитани цветове. Резултатите от нанесените покрития са зашеметяващи-повърхността е с 3-измерен ефект.

Приложения
• Стоманобетонни басейни.
• СПА центрове, декоративни езера, водни стоманобетонни атракции и др.
• Може да се излее в калъп- за изработка на статуи, плочки, блокове, павета др.

Метод на полагане
Обикновено покритието се полага с торкретираща машина и после се заглажда с помощта на маламашка. Работникът, заглаждащ покритието, е със специални обувки, които са дистанцирани от пода с помощта на щифтове. След заглаждането на покритието се изчаква известен период от време то да стегне и след това се отмива повърхностния слой на покритието с помощта на пръскачка, която пръска ситни капчици оцетна киселина.

Виж още